hits

Å kontakte tidligere venner

Vi har alle tidligere venner som man har mistet kontakten med. Noen ganger mister man kontakten på grunn av flytting. Andre ganger kan det være fordi man utvikler seg og innser at vennene egentlig var dårlige venner. Eller man kan ha vært så opptatt med å bli kjent med nye venner, at man har mistet kontakten med de gamle vennene sine. 

Å ha kontakt med venner, gjør helt klart livet mer interessant. Både gode og dårlige venner kan lære oss mye om hvordan andre mennesker fungerer. Folk kan være veldig forskjellige, og de kan også forandre seg mye i løpet av livet. 

Noen ganger kan det også være gode grunner til å ta kontakt med tidligere venner på nytt. Det kan føles rart å ta kontakt med noen igjen, når man ikke har hørt noe som helst fra vedkommende på 2, 5, eller kanskje 20 år. Men hvis det er noen som tidligere har vært viktige personer for deg, er det flere godt grunner til å ta skrittet.

 

1. Selv om det ikke er noe å bygge et vennskap videre på, er det noe som for fram gamle minner. Alle har godt av å tenke litt tilbake av og til. Det kan være en vakker opplevelse både for deg og den tidligere vennen din til å mimre litt og reflektere over fortiden. 

2. Når man har vært venner, betyr det gjerne at man lignet mye på hverandre tidligere, men at man har valgt å gå forskjellige stier. Det kan være fascinerende å se nærmere på hvor hvor man har valgt forskjellig sti. Å ta opp kontakten og se hvor den andre befinner seg kan være morsomt. Og det kan gjøre at du ser ditt eget liv i et nytt lys, og at du kan sammenligne personen du var før med personen du er idag. 

3. Det kan gjøre det lettere for deg å forstå hvorfor dere faktisk sluttet med å være venner, og sluttet med å kontakte hverandre. Etter hvert som man blir eldre, blir gjerne livet mer innviklet og mer komplisert. Man blir også flinkere til å skille mellom dårlige venner og gode venner. 

4. Selv om dere ikke er egentlige venner lenger, kan det være sunt og bra å ha et stort nettverk og mange  kontakter. For eksempel for å dele interessant informasjon og forretninger. Mennesker kan ha stor nytte av hverandre selv om egentlig ikke er venner. Derfor bør man ta vare på vennene sine, og å kutte kontakten med noen helt fullstending bør man egentlig bare gjøre hvis man har en god grunn.  

5. Til slutt må det sies at det er ikke helt utenkelig at man blir venner igjen. Når venner kutter kontakten, er det ofte på grunn av flytting, at man har mye annet å styre med i noen år, og slike årsaker. 

 

Lykke til, dersom du velger å gjøre slik jeg foreslår. Ikke vent på at den tidligere vennen din skal ta kontakt først. Det er bare å sende en hyggelig melding eller en e-post og se hva slags reaksjon du får.  

 

Venen sin

skal ein vera ven,

honom og hans ven.

Men med uvens ven

venskap halde

høver kje fagna folk

(Håvamål vers 43.)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar