hits

Spørsmål er viktigere enn svar

Religiøse og filosofiske spørsmål er uttrykk for en ydmyk erkjennelse. Det er mye som du ikke vet. Og uansett hva du tenker deg frem, vil det være enda flere spørsmål. En religion som får deg til å stille de store spørsmålene, er beregnet på filosofisk anlagte mennesker. En religion som vil videre. 

Spørsmålene holder nysgjerrigheten levende. Hvem er jeg? Hva er meningen med mitt liv? Hva vil jeg her? Hva er lykke? Er det noe poeng i å være lykkelig? Hvor kommer vi mennesker fra? Og hvor skal vi mennesker hen? Hvis noen mener å ha kommet fram til et godt svare på et eller flere av disse spørsmålene, vil de ofte sitte på dette svaret uten å dele det med andre. 

I vår tid kan det virke som at mange har mistet kontakten med hvem de er, og hvor de hører til. Noen virker som de først og fremst er ute etter å jakte på status og rikdom. Mens andre kan virke som at de er interesser i å underholde seg selv på så mange måter som mulig. Moderne teknologi gjør det mulig for folk å følge med på hva som helst hvor som helst. Dette gjør at de lett mister retningssansen. 

Så hvor kommer du fra? Og hvor skal du hen? Dette høres kanskje ut som et spørsmål man stiller folk man møter på tur fjellet. Leter ut etter noe? Eller jakter du på noe? Men jeg stiller deg ikke disse spørsmålene som tomprat, men for å få deg til å tenke over livet ditt.      

Slik jeg ser det er det hevet over enhver tvil at hva du velger å gjøre med livet ditt er ekstremt viktig. Både for deg selv og for menneskene rundt deg. For meg er det dette som er det viktigste men å være religiøs. Ateister har en tendens til å trivialisere dette, å hevde at livet enten ikke har noen egentlig mening. Eventuelt at meningen med livet er å ha det trivelig og godt selv.  

3 kommentarer

Nora Piscopo

28.03.2017 kl.08:57

Så bra skrevet! Helt sant som du sier!

Ensjel

29.03.2017 kl.11:03

Kanskje jeg kan hjelpe deg med å finne noen svar på livet? Se gjerne på bloggen min, kanskje det fanger din interesse: www.ensjel.blogg.no

Fleeky Fitch

22.04.2017 kl.00:12

Det er dritbra skrevet! Ofte så er folk som zombier - de er døde men de lever:/ Jeg er personlig muslim, sjekk ut nettsiden finnislam.no. Der er det diskutert akkurat det du har skrevet om, eller om du er nysgjerrig på min tro:)

Skriv en ny kommentar