hits

Åsatru og ancient aliens

For noen år siden fulgte jeg med på en TV-serie som het «Ancient aliens». Serien handler om teoriene om at jorden i tidligere tider ble besøkt av utenomjordiske vesener. 

Altså teoriene som forfatteren Erich von Däniken begynte å skrive om rundt 1970. 

Et stykke ut i serien ble jeg ganske overrasket da det dukket opp en episode som het «The Viking Gods». Selv om det egentlig ikke burde overraske etter alle andre temaene de hadde vært innom. I episoden argumenteres det for at vikingene var i kontakt med «ancient aliens», og det er der fortellingene om de norrøne gudene kommer fra. 

Jeg må si at det var veldig god underholdning å se på. Jeg lo høyt. Men jeg håper at ingen tror på dette. Ideen om at jorden fikk besøk fra fremmede planeter for lenge siden er interessant i seg selv, men hvis man ser nøye på hvilke «beviser» de kommer med, og også har en historiekunnskap vil man se at det aller meste som presenteres i serien er sprøyt. At folk for ca 1000 - 10 000 tider var like smarte som oss, og utviklet teknologi som senere er blitt glemt, er historikene ikke i tvil om. Men det var altså datidens oppfinnere som oppfant dette. Uten hjelp fra aliens. Vi vet blant annet sikkert at romerne hadde heisekraner laget av solid tre og tau, som kunne løfte og flytte kjempetunge steinblokker og statuer. Lignende oppfinnelser som senere er blitt glemt finnes det mange av. Ellers er mange av «bevisene» i serien bare tull.  

Jeg vil, altså gjerne anbefale folk å se serien for underholdningen sin del, og særlig episoden «The Viking Gods». Det finnes også en dokumentarfilm på Youtube som tilbakeviser mye av det som presenteres i serien.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar