hits

Religion hjelper mot angst

Det er alltid hyggelig å lese om forskning som bekrefter det jeg allerede vet. I følge en studie på Harvard universitet er det tre ganger mer sannsynlig at kvinner opplever angst eller misbruker alkohol hvis de ikke deltar i religiøse aktiviteter. Religion gjør deg også bedre til å takle kriser du møter i løpet av livet. Hvis du er religiøs vil du håndtere bedre de krisene som kan vippe deg ut av balanse, slik som sykdom og dødsfall i familien. 

Selv har jeg selv har en religion som ikke er så vanlig. Det flommer ikke akkurat over av menigheter og aktiviteter. Men jeg føle at religionen gir meg ro og styrke. At jeg står mye stødigere og sikrere på meg selv enn det jeg ser hos folk rundt meg. 

Den offisielle behandlingen av angst er psykoterapi og å dope ned pasienten med forskjellige vanedannende medisiner. Selvfølgelig er det mye bedre å gjøre ting som gjør at man ikke får angst i første omgang. 

Det er også mye annen forskning som viser at religion er positivt for folk. For å gjøre dette enklere å forstå for alle dere ateister der ute kan vi ramse opp at:

- Religiøse lever lengre

- Religiøse er lykkeligere

- Religiøse levere sunnere

- Religiøse har flere gode venner

- Religiøse drikker mindre alkohol

- Religiøse er mer etisk reflekterte

- Religiøse opplever mindre stress

- Religiøse har mindre psykiske problemer

- Religiøse kommer seg letter gjennom vanskelige perioder i livet

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar