hits

Jeg er ikke en religiøs fanatiker!

Jeg er religiøs, og jeg har valgt å skrive en blogg som for det meste handler om religiøse temaer. Da er det fort gjort at lesere oppfatter meg som en som er «veldig religiøs» og setter religion og tro over det meste annet. Jeg forstår at det er lett å få et slikt inntrykk, når det er en blogg som handler om religion i stedet for de mer vanlige temaene.

Grunnen til at jeg valgte å lage blogg om dette, er mye på grunn av det er så få andre som blogger om religiøse temaer. Så jeg tenker vel at bloggen bidrar til å fylle et tomrom. Det er blitt ganske vanlig å blogge, og mange av de andre bloggene jeg er innom er fine. Men temaene som går mest igjen er:

 

- Dagliglivet til folk, for eksempel hva de spiser (Ca 30 %)

- Mote og sminke (Ca 20 %)

- Folk som forteller om sine personlige problemer (Ca 20 %)

- Kontroversielle politiske temaer (Ca 10 %)

- Håndarbeid (Ca 10 %)

 

Det kan selvfølgelig være interessant å lese om slike ting også. Men hvis det hadde vært flere som hadde blogget om religion og særlig åsatru, hadde jeg sikkert vært fornøyd med å lese andre blogger i steden. 

Når jeg leser igjennom noen av de tidligere innleggene mine så ser jeg at der er mulig å misforstå. Selv om jeg synes at det å ta vare på vennskapet og båndet med guder og gudinner er viktig, synes jeg det er viktigere å ta vare på familie og venner, og verden her og nå. 

 

For å sitere Odin:

 

Betre å leva 

enn livlaus vera, 

kvik fær alltid ku. 

Bål for rikmannen 

brenne eg såg, 

lik fyre døri låg.    

(Håvamål vers 70) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar