hits

Ensomheten

Det har aldri bodd så mange mennesker i Norge som nå. Forskjellige sosiale arenaer hvor man kan treffe andre mennesker finnes overalt. Det er trangt om bord på busser tog og fly. Likevel er det mange som føler seg ensomme, og som blir deprimerte og triste siden de gjerne skulle hatt mer kontakt med andre mennesker. 

Det gjelder både unge og eldre. Gamle mennesker som dør, kan bli liggende i flere uker før noen oppdager at de ikke lever lenger. Skoleelever kan føle seg utenfor alt og alle når de ikke synes de passer inn i noen av klikkene på skolen. 

Noen velger å stadig gå på fylla og å ha sex med stadig nye mennesker. Ikke fordi de synes dette er så veldig morsomt, men fordi de føler seg ensomme. Dette er metoden deres for å unnslippe ensomheten. Man kan kalle det en slags kortslutning. Deretter våkner de opp søndag formiddag og føler seg like ensomme som før. For andre kan ensomheten føre til egoisme, gjerrighet, og spillavhengighet. 

Mennesket er et sosialt vesen. Vi er skapt for leve i varme, kjærlighet og fellesskap. Hvis man bor alene over tid og har lite kontakt med andre, eller eventuelt bo med foreldrene mans man for det meste holde seg for seg selv, forkaster man sin egentlig natur. Det har en tendens til å gjøre livet ensformig og kjedelig, og man vil lett bli sosialt klønete, siden sosiale ferdigheter trenger å vedlikeholdes. 

Det er derfor det er så utrolig viktig å ha familien så nær som mulig og å ta godt vare på sine venner. Og også å treffe nye folk når man er alene. Odin mener også at slike ting er viktig for folk. Her er noen vers fra Håvamål som handler om disse tingene:

 

Har du venner

Du stoler på

Som du ønsker godt

Del dine tanker

Bytt noen gaver

Og besøk dem stadig

(Håvamål vers 44)

 

Da jeg var ung

Og reiste alene

Mistet jeg ofte veien

Jeg følte meg rik

Når jeg møtte en annen

Folk er folks glede

(Håvamål vers 47)

 

Desperat 

Skriker ørnen 

Over tomt hav

Sånn er folk

Uten noen

Som støtter dem

(Håvamål vers 62)

 

2 kommentarer

Mia - Alt annet enn A4

22.01.2017 kl.13:30

Bedre med noen få gode venner enn mange dårlige :) Veldig leit med slike som er så ensom at de finner trøst på byen, blir fort en vond sirkel. Selv trives like godt i mitt eget selskap som sammen med folk, kanskje bedre til tider :P

Marte Johannessen

24.01.2017 kl.20:26

bra skrevet og det beste er å holde seg til dem som er helt stabile. finnes mye dritt!

Skriv en ny kommentar