hits

Det er ikke en, men ni verdener

De ni verdenene er , Åsgard, Alvheim, Vanaheim, Midtgard, Jotunheim, Nidavoller, Helheim, Muspellheim og Nifelheim. Den verdenen som vi lever i og kjenner er Midtgard. Hvordan det har seg at det også finnes ytterligere åtte verdener som er usynlige for oss, går over menneskenes vesle forstand. Det er mye vi ikke vet. 

Når jeg tenker på hvordan det hele henger sammen, hvordan verdenene påvirker hverandre uten at det en gang er synlig for de mest klarsynte av oss, kommer jeg til å tenke på tyngdekraften. Den mystiske og enorme kraften i universet som det er veldig tydelig at er der, men som ingen kan forklare. Tyngdekraften er en tiltrekningskraft som virker mellom alle partikler. Tyngdekraften fra jordkloden påvirker månen tusenvis av mil unna og holder den i bane rundt jorden. Det kan se ut som magi siden vi kun ser at det skjer og har regnet ut en matematisk lov basert på dette. Men hva som egentlig skjer, hva som foregår i det tomme rommet mellom jorden og månen, er det ingen som vet.  

I forsøkene på å forklare tyngdekraften, er det blitt foreslått mye spennende, og flere av disse teoriene åpner slik jeg ser det også for at den kan eksistere flere parallelle verdener. Jeg har ikke studert disse teoriene inngående nok til at jeg kan forklare i detalj, men en av de mest kjente teoriene er at universet krummer seg, og illustreres med at himmellegemene ligger og flyter på et slags hav eller myk plate.

I alle fall tror jeg at hvis man noen sinne kommer opp men en skikkelig forklaring på hvor de 8 verdenene vi ikke kan se egentlig er, vil de foreløpig ukjente lovene bak tyngdekraften være en del av forklaringen. 

For å reise mellom de forskjellige verder bruker gudene en bro som kalles bifrost. I kunsten blir denne broen gjerne fremstilt som en regnbue.   

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar