hits

Har dyr sjel?

Har du noen gang lurt på om dyr har sjel, slik som vi mennesker? Innen åsatru vil nok de aller fleste si ja. Det som riktignok ikke gjør det fullt så enkelt, er at man først bør definere hva en sjel egentlig er. 

Jeg si at alt levende i naturen egentlig har sjel i en eller annen form. Det vil si at det i tillegg til det vi kan se og måle, også har en slags eterisk substans. Men når man snakker om «sjel» så mener man oftere «sjel» i betydningen sjelen til et tenkende vesen som har følelser og en grad av selvbevissthet. 

Siden du har lest ned hit til tredje avsnitt, tipper jeg at du er enig med meg i at dyr har sjel. De som mener det er sprøyt, vil nok ha hoppet videre. Kanskje du er venn med et dyr selv, eller har hatt et dyr som nå ligger begravet i hagen din? I så fall mener jeg du kan være sikker på at vennen din fremdeles eksisterer i en eller annen form. Enten som kun som en sjel, eller som en sjel som er blitt reinkarnert i et annet dyr. Idéen om reinkarnasjon/sjelevandring forbindes nok mest med østlige religioner slik som hinduisme. Men idéen om dette passer også helt fint inn i åsatru slik jeg ser det. 

Mange religiøse mennesker mener at sjelen er udødelig. Dette er jeg uenig i. Siden alt i verden har en begynnelse og en slutt, mener jeg at dette også må gjelde for sjelen din. Sjelen kan eksistere lenger enn kroppen. Det er fullt mulig. Men den kan også gå i oppløsning på en eller annen måte.   

Bay Andalusian stallion running in the snow, Berthoud, Colorado, USA

 

3 kommentarer

Britt I. Strand

04.01.2017 kl.23:42

Så klart har alle dyr en sjel ;)

PHANTOMBLUE

06.01.2017 kl.09:54

Hva er en sjel da? og hvordan vet vi at mennesker har en?

08.01.2017 kl.23:30

JEG ER IKKE SINNSYK!!!

Skriv en ny kommentar