hits

Mine spådommer for 2017

I god tradisjon har jeg kastet runer for å spå hvordan nest år blir. Men siden jeg driver blogg nå har jeg spådd om forskjellige ting som kan være av interesse for leserne. Jeg ser ikke på meg selv som veldig treffsikker, men jeg mener at det likevel det er helt greit å prøve seg, så får vi heller se senere hvor mye jeg fikk riktig.

Da begynner jeg:

I Norge kommer det til å bli store politiske forandringer i 2017. Arbeiderpartiet kommer til å gjøre det bra ved stortingsvalget, og ligger an til å få regjeringsmakten tilbake. En del av årsaken er fordi de nærmer seg dagens regjerings innvandringspolitikk og mange av høyre-stemmer derfor tenker at de like gjerne kan stemme arbeiderpartiet. Arbeiderpartiet og venstresiden overbeviser også mange om at de har en politikk som vil gjøre at Norge går riktig vei igjen økonomisk. 

Til tross for økt arbeidsløshet vil folk i Norge se ganske positivt på fremtiden. Folk flest vil se på det som at litt nedgang gir mulighet for en ny start. Mange nordmenn som har flyttet til utlandet kommer til å flytte tilbake til Norge, særlig fordi Norge i 2017 vil føles tryggere.

I Oslo vil det bli større sosiale og økonomiske forskjeller på folk, med forfall i enkelte bydeler, og større rikdom de kretsene som er rike fra før. Ellers ser byen ganske lik ut.  

Ute i verden vil vi se en større satsning på forsvar og beskyttelse mot terror. Noe som også betyr mer overvåkning av folk, og at det i mange land blir vanskeligere å være i opposisjon til myndighetene. Det vil også være stor nød og sorg et sted ute i verden. Muligens en slags katastrofe med påfølgende matmangel. 

Det blir mindre dramatikk i Europa i 2017 enn det var i 2015 og 2016. Krigen i Ukraina vil roe seg ned ytterligere og bli en mer stillestående krig. Mange terrornettverk vil bli rullet opp og bekjempet noen som fører til færre terrorangrep dette året. Utrygghet i befolkningen vil likevel gjøre at folk reiser mindre.  

President Donald Trump kommer til å si noe slikt som at «det var jeg som vant krigen mot IS», noe som gjøre at mange av de andre som bidro i kampen blir alvorlig fornærmet. Bortsett fra dette kommer Trump til å fungere mye bedre som president enn hva mange trodde. Han overlever 2017 til tross for at mange planlegger å ta livet av ham. 

En ganske original norsk kvinnelig musiker kommer til å slå igjennom internasjonalt. Inne populærmusikk ellers er det enkle melodier i høyt toneleie som kommer til å slå an. De mest populære musikerne kommer fra vest.

Naturfarger, samt mørkeblått kommer til å være på moten. For de rike vil det å vise hvor rik man er med dyre kåper og vesker, bli mer vanlig ute på byen. 

Det kommer ikke til å være det helt store året for Norge innen sport. Men unntak av kvinnehåndball, hvor det vil gå veldig bra for det norske landslaget som vinner i VM.  

Elektronikk og IT-bransjen vil gå bra i 2017. Hvis man skal satse, er det lurt å gjøre det her. Flere store norske selskaper vil også gjøre det bra, ved å skaffe seg nye samarbeidspartnere. Men det gjelder ikke alle. 

For folk i landbruket som er i en situasjon hvor de skal velge, vil det være lurest å satse på rotfrukter.  

Høstjakten i 2017 vil kalles veldig bra, siden det er god vekst i bestanden i omtrent alle jaktbare arter. Det blir spesielt mye elg og hjort. 

#runer #religion #2017 #spådom #spå #arbeiderpartiet #arbeidsløshet #terror #Trump #jakt #håndball #politikk #stortingsvalg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar